The Immigrant

The Immigrant byl založen v roce 2010 irským imigrantem Patrickem (nomen omen) podle vzoru typického ostrovního pubu. To znamená pivo Guinness, irská snídaně podávaná po celý den, dřevěné obložení stěn a večery s kvízy. Nejsem si jistý, zda je původní majitel s podnikem ještě nějak svázán, mám dojem že ne, ale nádech ostrovní atmosféry spolu s pivem Guinness zde stále najdete. A krom toho ještě něco navíc – jedny z nejlepších burgerů ve městě.

The Immigrant - Guinness Pokračování textu The Immigrant

Sdílejte článek:

Pivní šalina

Já v pivní šaliněOd vynálezu kola ušla civilizace v oblasti pozemní dopravy dlouhou cestu – přes železné oře tlačené párou, auta se spalovacími motory, elektřinou poháněné soupravy až ke stroji, který se tyčí na vrcholu pyramidy a je nejlepším dopravním prostředkem známým lidem – pivní šalině.

Pivní šalina je spojení Dopravního Podniku Města Brna (DPMB) a pivovaru Starobrno. Je to unikátní souprava, která vyjíždí každý pátek v šest hodin odpoledne z brněnského náměstí Svobody a následně každou celou hodinu až do desáté večer. Lístky je možné zakoupit na místě nebo na prodejně DPMB, přičemž hodinová jízda stojí 50 Kč. Pokračování textu Pivní šalina

Sdílejte článek:

Japonské bistro Izakaya Asahi

Bistro Izakaya Asahi bylo bohužel v létě 2016 ZAVŘENO.


Japonské bistro Izakaya Asahi je mladší a menší sestrou podniku Ebisu, který před pár lety otevřela mladá japonská imigrantka, a který stal se brzy oblíbenou alternativou pro lehká jídla nejen studentů na Veveří.

Izakaya Asahi

Jak jsem si dohledal, slůvko Izakaya v názvu je japonským výrazem pro kombinaci hospůdky a restaurace, místo setkávání přátel a odpočinku. Pro naše prostředí mi přijde přiléhavější výraz bistro, proto zůstanu u něj. Pokračování textu Japonské bistro Izakaya Asahi

Sdílejte článek:

Lokál U Caipla

Lokál U CaiplaNa Lokál jsme v Brně čekali šest let. Tehdy, v roce 2009, byl totiž otevřen první stejnojmenný podnik v Praze v ulici Dlouhá a když jsem tam pár měsíců poté byl, litoval jsem, že něco podobného nemáme tady. Od té doby však udělala z Lokálu skupina Ambiente síť restaurací, tedy frančízu, otevřela postupně v Praze další čtyři pobočky, následně přidala jednu v Plzni a minulý rok přišlo konečně na řadu Brno a dostalo svou první vlaštovku – Lokál U Caipla.

O čem to vlastně je? Pro ty, kteří o Lokálu slyší poprvé, jde o nevšední koncept restaurací, které se tváří jako kdyby byly ze sedmdesátých let, tedy dob hlubokého komunismu. To znamená, že záclony visí na žabkách, pečivo je v plastových košících, příbory jsou zatočeny do ubrousku, celý interiér vypadá dobově a stejně tak obsah jídelního lístku, v němž najdete mimo jiné červenou a žlutou limonádu. Vše to je ale jen hra, protože jídlo je připravováno z místních surovin, poctivě a v kvalitě, kterou byste při letmém pohledu do zdejšího prostoru možná nečekali. Pokračování textu Lokál U Caipla

Sdílejte článek:

Restaurant Pavillon

Hovězí Čestr, červená řepa a piniové oříškyO Pavillonu jsem už před třemi lety psal. Od té doby se ale změnily minimálně dvě věci, díky nimž o něm rád napíšu znovu. Za prvé, v rámci renesance mého blogu chci více psát o návštěvách restaurací, hospod, pivnic, hostinců a vůbec míst s jídlem spojených. Byť ne pokaždé s důkladným popisem, vždy alespoň s fotogalerií jídel (ano, další maniak s mobilem nad talířem).

Za druhé, a to je důležitější, šéfkuchařem Pavillonu už přes dva roky není Michal Göth, nýbrž jeho dřívější zástupce Jan Kaplan. Honza není rozhodně žádným elévem, vařil dříve mimo jiné v USA a v Londýně. Ostatně, pokud byste náhodou pochybovali, o svých zkušenostech a preciznosti vás rád přesvědčí na talíři.

Tartar z tuňáka, marinovaná bílá ředkev, sojový vinaigrette a mango
Tartar z tuňáka, marinovaná bílá ředkev, sojový vinaigrette a mango

Pokračování textu Restaurant Pavillon

Sdílejte článek: